Verkkosivu-uudistus ja digiloikka Ekoniassa

Verkkosivu-uudistus ja digiloikka Ekoniassa

Ekonia on suomalainen perheyritys, joka on perustettu vuonna 1994. Tuomme maahan ja toimitamme ympäristönmittausteknologiaa viranomaisille, teollisuudelle, voimalaitoksille, oppilaitoksille sekä kunnille ja kaupungille. Vuosikymmenten ajan olemme ketterästi pystyneet vastaamaan liiketoimintaympäristön muutoksiin sekä EU-määräysten ja normien vaatimuksiin. 

Työllistyin Ekoniaan vuonna 2010 vastaten tietyistä tuoteryhmistä ja huoltopalveluista. Erittäin mielenkiintoinen toimiala vei mennessään ja myöhemmin halusin jatkaa perheyrityksen toimintaa, jolloin aloitimme perusteellisen suunnittelun varmistaen turvallisen ja oikeudellisesti kestävän lähtökohdan yritystoiminnan jatkamiseen. Toimitusjohtajana aloitin vuonna 2020 edellisen toimitusjohtajan, Heikki Iso-Kuuselan, jatkaessa hallituksen puheenjohtajana. Heikki on käytettävissä tiettyjen tuotteiden osalta toistaiseksi ja meidät tavoittaa entiseen malliin suorista numeroistamme ja sähköpostitse. Ajan kanssa toteutettu vaihdos on antanut minulle mahdollisuuden ottaa vastuuta sopiva pala kerrallaan perehtyen Ekonian luotsaamiseen.

Muiden siirtymää tukevien toimien ohella toteutimme toiminnanohjausjärjestelmäprojektin, jonka tavoitteena oli luoda järjestelmällisempi alusta tukemaan liiketoimintaamme hyödyntäen nykyajan tarjoamia digitaalisia mahdollisuuksia. Digitointi on ollut aikaa vievää projekti siirtäessämme arvokasta tietotaitoa ja toimialan tuntemusta sähköiseen muotoon. Paljon on vielä tehtävissä, mutta näin käyttöönoton jälkeistä aikaa eläessämme olemme kuitenkin päässeet nauttimaan digitalisaation mukanaan tuomista hyödyistä, kuten liiketoiminnallisten ja sosiaalisten prosessien paranemisesta toimintamme monimuotoistuessa. Samassa yhteydessä olemme ottaneet askeleen kohti paperitonta toimistoa.

Uudistimme myös nettisivumme rajaamalla toimialoja ja selkeyttämällä sivuilla esiteltyjen tuotteidemme valikoimaa. Johtuen alan kehittyvästä luonteesta, laajasta käyttösovellusten kirjosta sekä tapauskohtaisesti vaihtelevista mittausteknisistä haasteista useimmat laite- ja järjestelmätoimituksistamme ovat räätälöityjä asiakkaidemme tarpeisiin. Kerromme mahdollisuuksista mielellämme lisää.

 

Juho Iso-Kuusela
toimitusjohtaja